DONUK LEZZET KATLARI PASTASI (Evlilik yıldönümümüz şerefine)

  

   Herkese merhaba, bu gün sizlere şahane  bir yaz pastası tarifim var. Ben her sene evlilik yıldönümümüz için kafadan atmasyon pastalar yaparım ve bu bizim o seneye özel pastamız olur :) 7 Senedir bu benim için bir ritüel haline geldi. O anki duygularım ve heyecanım ile içimden geldiğince pasta yapmak bana keyif veriyor. 

   Bu tarifim hem çok basit, hem çok hızlı hemde inanılmaz lezzetli. Bu kadar övgüden sonra artık kat kat lezzetlerden oluşan pastamın tarifine gelelim;

oreo pasta


MALZEMELER
  • Dilediğiniz kakaolu kek ( evde kalmış kekleri yada hazır paket kekleri kullanabilirsiniz)
  • 1 pk. kakaolu puding
  • 2 paket krem şanti
  • yaklaşık 2 lt. süt
  • 1 paket oreo bisküvi
  • 1 yemek kaşığı nescafe
  • 1/2 su br. iri çekilmiş fındık
  • 1 pk. bitter çikolata sos
YAPILIŞI
   Öncelikle keki rondoda iyice un haline gelene kadar çekiyorsunuz. Pudingi üzerindeki tarifte yazan süt oranının yarısı kadar süt kullanarak pişiriyorsunuz ve koyu kıvam aldıktan sonra ılınana kadar mikser yada el çırpıcı ile kabuk bağlamaması için çırpıyorsunuz.
   Pudingin harareti hafifledikten sonra toz haline getirmiş olduğunuz kek ve fındık ile iyice karıştırıp kullanacağınız pasta kalıbının dibine güzelce bastırarak yayıp pasta tabanını oluşturuyorsunuz. Diğer hazırlıkları yaparken tabanın soğuması için buz dolabında bekletin.
   1. katı hazırlamak için 1 paket kremşantiyi üzerindeki tarife göre iyice kıvam alana kadar soğuk süt ile çırptıktan sonra 1 yemek kaşığı granül kahveyi ekleyip iyice karıştıktan sonra tabanın üzerine düzgünce yayıp bu sefer buzluğa koyup 1 saat bekletin. 1 saatten sonra;
   2. kat için 1 paket kremşantiyi yine üzerindeki tarife göre iyice kıvam alana kadar çırpın yarısını nescafeli katın üzerine yaydıktan sonra oreo  bisküvileri üzerine teker teker yanyana dizin ve kalan yarım şantiyi de oreoların üzerine yayıp 1 saat daha buzlukta bekletmeye devam edin.
   en üst kat içinde çikolata sosu tarife göre hazırladıktan sonra aynı pudingde yaptığınız gibi harareti geçene kadar çırptıktan sonra tatlının üzerine düzgünce yayıp 1 gece buzlukta bekletin. 1 Gece sonunda iyi donmuş olan pastanızı umarım beğenerek tüketirsiniz. :)

    NOTLAR:
  • Pastayı dilerseniz dikdörtgen bir borcamda da parfe gibi yapabilirsiniz
  • Eğer büyük bir borcam kullanacaksanız Oreo sayısını tabağınıza uygun şekilde arttırmayı unutmayın.
  • Ben pastamın katlarının kalın olmasını istediğim için şantili olan her kata 2 paket krem şanti kullandım (yani toplamda 4 küçük paket krem şanti)
  • Dilerseniz kahve yerine kuru meyveler kullanarak da pastanızı tatlandırabilirsiniz.
  • Hazır sos kullanmak istemezseniz daha önceki pasta tarifimde kullanmış olduğum çikolata sosu tarifimi yapabilirsiniz.
  • Ben kek olarak Eti Paykek Şekl-i Şahane Çikolata soslu fındıklı kekini kullandım.(ekstra fındık eklemedim)

Yorumlar