PUF PUF PAPATYA EKMEK TARİFİ

Evde Papatya Ekmek Tarifi

Herkese merhaba, Covid_19 yüzünden evlerimize kapandığımız günleri maalesef geride bırakamadık :( Yarın Ramazan Bayramı ama eski bayramlardan çok farklı bir bayram bizleri bekliyor. Soķağa çıkma yasağı dolayısı ile aile ziyaretlerimizi yapamayacağız ama çekirdek ailelerimizle keyifli bir bayram sabahı geçirerek güne başlamak hepimize iyi gelecektir diye düşünüyorum. Bayram sabahında içinizi ısıtacak ve kahvaltınıza tat katacak papatya ekmek tarifi ile geldim :) Kolay,sevimli ve lezzetli olan papatya ekmeğimiz için gerekli olanlar;

Papatya Ekmek


MALZEMELER
  • 3-4 bardak un
  • 1 pk. instant maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 br. ılık su
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 çay br. ılık süt
  • 3 yemek kaşığı sıvıyağ
YAPILIŞI
 Öncelikle 3 bardak un, tuz ve mayayı güzelce karıştırın. Ayrı bir yerde ılık su ve şekeri karıştırın. Sekerler eriyince süt ve yağı da ekledikten sonra unlu toz karışımın ortasını havuz gibi yapıp içerisine sıvıları dökün. Hamur ele yapışmayan bir kıvam alana kadar yoğurun ve gerektikçe az az un ekleyin. Hamur ele yapışmayı bıraktığı anda olmuş demektir. 1 saat sıcak/ılık ortamda üzerini örterek mayalanması için bırakın.
Hamur mayalanıp iki katı kabardıktan sonra hamuru tekrar yoğurup 7 eşit parçaya bölün ve düzgün yuvarlaklar yapın. Tepsiye biraz aralıklı şekilde papatya motifi olacak biçimde dizip yarım saat daha dinlendirin. Hamur yeniden iki katı kabardıktan sonra üzerine çok nazikçe süt sürüp (kabaran ekmekler sönmemeli) susam serptikten sonra 150 derece önceden ısıtılmış fırının orta rafında 15 dakika pişirin. Fırının tabanına bir kap ile su koymayı ihmal etmeyin.15 dakika sonra fırın ısısını 180 dereceye yükseltip 15 dakika daha pişirdikten sonra güzelce kızaran ekmeğinizi fırından çıkartın. Harareti çıksın diye dinlendirirken üzerini örtmeyin ki içi puf puf dışı çıtır çıtır papatya ekmek elde edin. Şimdiden afiyet olsun ve her sofranız bayram tadında geçsin...

Yorumlar