PİZZA HAMURU TARİFİ

Herkese merhaba, bugün sizlere çok pratik bir pizza hamuru tarifi vereceğim. Pizzanızı kalın hamur seviyorsanız bu hamuru kalın bırakın ve puf puf pizzanız olsun ama eğer ince olsun isterseniz de 1-2 mm kalınlığında inceltin ve harika pizzalar elde edin. İnce yaptığınız zaman yaklaşık iki buçuk büyük tepsi pizza elde edersiniz. 
Pizza Hamuru Tarifi


MALZEMELER
  •  3.5 su br. un
  •  1pk instant maya
  •  1 tatlı kaşığı toz şeker
  •  1 yemek kaşığı tuz
  •  1/2 br. süt
  •  1 su br. ılık su (200ml)
  •  3 yemek kaşığı zeytin yağı
YAPILIŞI
 Öncelikle sıcağa yakın suyunuza şeker katıp karıştırın. Yoğuracağınız kapta un, tuz ve mayayı güzelce karıştırın. Ortasını havuz gibi yaptıktan sonra sıvı malzemeleri dökün ve pürüzsüz bir kıvam alana kadar iyice yoğurun. Ilık bir ortamda kabın üzerine softa bezi örterek 1 saat mayalanması için bekletin.
   Mayalanan hamuru tekrardan 5 dakika yoğurun ve kullanacağınız tepsilere uygun şekilde ve  dilediğiniz kalınlıkta açın ve 1 saat daha tepside mayalandırın. Açtığınız hamur iki kat kalınlaşıyor. Ne kadar ince olmasına siz bu püf noktasını göz önünde bulundurarak, zevkinize göre karar verin.
   Tepsi mayası da tamamlandıktan sonra hamura çatal ile delikler açın ve dilediğiniz sos ve malzemeler ile pizzanızı hazırlayabilirsiniz. 
   Afiyet olsun...






Yorumlar