KÖY EKMEĞİ TARİFİ

   Herkese merhaba bu gün sizlere evde en sık yaptığım,  içi puf puf dışı kıtır kıtır olan köy ekmeği tarifimi paylaşacağım. Özellikle sahur sofralarınıza lezzet katacağını düşündüğüm için tarifimi bu güne saklamıştım. Umarım sizlerde köy ekmeğimi beğenir ve mutfağınızın vaz geçilmezleri arasına eklersiniz.


MALZEMELER

  • 1,5 su br. ılık su (300 ml)
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 4 su br. un (200 ml bardak ile)
  • 1 tane yumurta (çırpılmış)
  • 2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağ
  • 1 pk. instant maya
  • 1 yemek kaşığı tuz
YAPILIŞI

   Bir kabın içerisinde un, tuz ve mayayı güzelce karıştırdıktan sonra ortasını havuz gibi yapın. Oluşturduğunuz çukur kısma eritilmiş tereyağını, çırpılmış yumurtayı ve ayrı bir yerde karıştırdığınız şekerli ılık suyu bu çukura döktükten sonra hamuru güzelce yoğurunuz. Pürüzsüz bir kıvam aldıktan sonra mayalanması için 1 saat sıcak bir ortamda bekletin.
   Mayalanan hamurunuzu bir kez daha güzelce yoğurduktan sonra dilediğiniz şekli verin ve fırın tepsisine koyun. Tepside de 1 saat mayalansın. Daha sonra benim gibi ekmeği süslemek isterseniz, hamurunuza un serpin ve jiletle minik kesikler atın.
   180-200 derece fırında 45 dakika pişiriniz. Ekmeğin dışı iyice piştiyse içi de pişmiş demektir. Fırından çıkarttıktan sonra 20 dakika kadar ekmeğe bir örtü örtüp dinlenmesini sağlayın. Pişirme esnasında fırınınızın içerisine bir kase su koyarsanız ekmeği çok kurutmamış olursunuz. Deneyecek olanlara afiyet olsun...

Yorumlar