DAMLA ÇİKOLATALI TAHİN KURABİYE

Herkese merhaba, bugün sizlere azıcık malzemeli ama ağızda dağılan enfes bir kurabiye tarifi vereceğim. Yapımı dahil pişirmesiyle tam 45 dakikanızı alacak olan bu tahinli kurabiyeye hayran kalacaksınız. Ben kahve ile birlikte bu lezzeti çok yakıştırdım. Çay saati, kahve saati veya ara öğün saatlerinde tüketmek için mükemmel bir lezzet. Bu kadar övgüyü hak ettiğine yedikten sonra hak vereceğinize eminim :)

tahin kurabiye


MALZEMELER
  •  1 çay br. sıvıyağ
  •  1 çay br. tahin
  •  1 çay br. pudra şekeri
  •  3+1/3 çay br. Un
  •  2-3 yemek kaşığı damla çikolata
  •  1pk.vanilya
  •  1pk. kabartma tozu

YAPILIŞI
 Öncelikle sıvıyağ, pudra şekeri ve tahini güzelce karıştırın. Daha sonra kuru malzemeleri ekleyip ele yapışmayan yumuşakça bir hamur elde edeceksiniz. Hamurunuz iyice karıştıktan sonra dilediğiniz şekli vererek önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 10-15 dakika pişiriniz. Kurabiyelerinizin altı hafif pembeleştiği zaman yada hafif renk değişmeye başladığında fırından çıkartın. Ne kadar az renk değiştirirse o kadar güzel gözükecektir. Ayrıca fırından çıkan kurabiyelerinizi iyice soğumadan asla ellemeyin yoksa un gibi dağılacaktır. Soğuduktan sonra güzel sohbetler eşliğinde tüketmeniz dileklerimle, sevgiler...

Yorumlar