KOLAY BROWNİE TARİFİ

   Yine lezzetli ve enerjisi çok yüksek ama bir o kadar da kolay bir tarif ile geldim. Evlere kapanmak zorunda olduğumuz şu günlerde sanırım hepimize biraz mutluluk hormonu lazım. İşte sizi musmutlu edecek ve yapımı ile 20 dakikanızı alacak brownie tarifi;

ıslak kek

MALZEMELER

  • 1 yumurta
  • 1 çay br. toz şeker
  • 1/2 pk. margarin (oda sıcaklığında iyice yumuşamış)
  • 1 çay br. sıvıyağ
  • 4 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3 su bardağı un (200ml)
Şerbet malzemeleri;
  • 1 çay br. su
  • 1 çay br. toz şeker
  • 2-3 damla limon 
YAPILIŞI
   Öncelikle şerbeti hazırlayıp soğutun. Şeker ve suyu kaynatın. Kaynamaya başlayınca limon suyunu ekleyip bir iki taşım daha kaynadıktan sonra ocaktan alıp soğutun. Ben ayrı bir kaba alıp buzdolabına koyuyorum.
   Şerbet soğurken kek hamurumuzu hazırlamaya başlayalım.
Yumurta ve şekeri iyice krema kıvamı alana kadar çırpın. Ayrı bir yerde sıvı yağın içerisinde kakaoyu iyice karıştırarak top top kalmayacak şekilde açılmasını sağlayın. Kıvam alan yumurtalara bu karışımı, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın. Homojen bir karışım olduktan sonra margarin ve unu katarak yoğurmaya başlayabilirsiniz. Hamurunuz ele yapışmayan kulak memesi yumuşaklığında bir hamur olacak.
   Önceden ısıtılmış 170 derece fırında dilediğiniz şekli verip 10 dakika kekleri pişirin. İsterseniz kurabiye şekli bile verebilirsiniz. Hamurunuzun üzeri kuruyup çatlamaya başladıysa pişmiş demektir.
   Fırından çıkan sıcak kekleri soğuk şerbetin içerisine 2-3 saniye kadar batırıp çıkartıyoruz. En son artan şerbeti de keklerin üzerine pay edip iyice içlerinin ıslanmalarını sağlayabilirsiniz. İlk etapta sadece her birini tek tek şerbete batırmanız gerekmekte, sakın şeker pare gibi düşünüp üzerlerine dökmeyin. 
Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun. 

Yorumlar