Merhaba, bugün sizlere bir çok kahve dükkanında tanesine 5-10tl verip tadına doyamadığımız o meşhur amerikan kurabiyesi cookie tarifini vereceğim. Genellikle her yiyen çok lezzetli nasıl içi böyle acıbadem kurabiyesi gibi kıvamlı oluyor. Çok mu yumurta koyuyorsun desede içinde sadece 1 adet yumurta var ve kıvamı kendine hayran bırakıyor. Tarifteki ölçüler ile hamuru ceviz büyüklüğünde yuvarlaklar şeklinde yaptığınız zaman 50-60 adet kurabıye elde ediyorsunuz. Baya bereketli bir tarif olmasının yanı sıra günlerce açıkta ya da kapaklı bir kapta bekletebilirsiniz hemde tadından hiçbirşey kaybetmeden. Neyse artık daha fazla canınızı çektirmeden detaylara geçiyorum :)
MALZEMELER:
YAPILIŞI:
Kullandığınız tereyağının yarısını(125gr) eritiniz,diğer yarısı ise oda sıcaklığında yumuşamış olmalı.
Şimdi yoğurucağınız kaba kahve ve damla çikolatalar hariç bütün malzemeleri koyup iyice yoğurunuz.Malzemeler birbirine karıştıktan sonra damla çikolata ve kahveyi de ekleyip tahta kaşık yardımı ile hamura yediriniz.Elinizin ısısı ile çikolataların erimemesi için bu aşama önemli.
Hamurunuza ceviz büyüklüğünde top top şekil verip tepsiye aralıklı bir şekilde diziniz. Hamur fırın ısısında yayılıp avuç içiniz büyüklüğünde oluyor belki biraz daha büyüyebilir bile :) Görseldeki gibi süslü bir kurabiyeniz olmasını istiyorsanız, şekil verip tepsiye dizdikten sonra üzerlerine bir kaç adet damla çikolatayı koyup hafifçe bastırınız.
150°C önceden ısıtılmış fırında 10-15 dakika pişiriniz. Kurabiyelerinizin köşe kısımları renk değiştirmeye başlıyorsa hemen çıkartmalısınız yoksa fazla pişer ve sert olur.
Kurabiyelerinizi iyice ılımadan tepsiden almamalısınız. İçi acıbadem kurabiyesi gibi kıvamlı olduğu için kırılabilir. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun. Sevgiler...
MALZEMELER:
- 250gr. oda sıcaklığında tereyağı (ben tereyağ tadında olan margarinlerden kullanıyorum)
- 1.5 su bardağı toz şeker
- 1 adet yumurta
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1+3/4 su bardağı un (2.bardakta 2 parmak kadar eksik)
- 1/2 tatlı kaşığı tuz
- 1 su bardağı damla çikolata
- 3-4 yemek kaşığı granül kahve (nescafe vb.)
YAPILIŞI:
Kullandığınız tereyağının yarısını(125gr) eritiniz,diğer yarısı ise oda sıcaklığında yumuşamış olmalı.
Şimdi yoğurucağınız kaba kahve ve damla çikolatalar hariç bütün malzemeleri koyup iyice yoğurunuz.Malzemeler birbirine karıştıktan sonra damla çikolata ve kahveyi de ekleyip tahta kaşık yardımı ile hamura yediriniz.Elinizin ısısı ile çikolataların erimemesi için bu aşama önemli.
Hamurunuza ceviz büyüklüğünde top top şekil verip tepsiye aralıklı bir şekilde diziniz. Hamur fırın ısısında yayılıp avuç içiniz büyüklüğünde oluyor belki biraz daha büyüyebilir bile :) Görseldeki gibi süslü bir kurabiyeniz olmasını istiyorsanız, şekil verip tepsiye dizdikten sonra üzerlerine bir kaç adet damla çikolatayı koyup hafifçe bastırınız.
150°C önceden ısıtılmış fırında 10-15 dakika pişiriniz. Kurabiyelerinizin köşe kısımları renk değiştirmeye başlıyorsa hemen çıkartmalısınız yoksa fazla pişer ve sert olur.
Kurabiyelerinizi iyice ılımadan tepsiden almamalısınız. İçi acıbadem kurabiyesi gibi kıvamlı olduğu için kırılabilir. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun. Sevgiler...
Yorumlar