FIRINDA BOSTAN PATLICAN ÇANAĞI

   Merhaba, bu haftaya sizler için hazırladığım çok lezzetli bir tarif ile giriş yapmak istedim. Haftasonu büyük bir zevk ile hazırlandığım ve sayelerinde çok güzel bir akşam geçirdiğimiz misafirlerimiz vardı. Özellikle patlıcan sevenler için güzel bir alternatif olucağını düşündüğüm bu ana yemek tarifinin videosunu izlemek isterseniz instagram hesabımdan ulaşabilirsiniz. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun :)
Çanak kebabı

MALZEMELER:

  • 4 adet bostan patlıcanı
  • 1kg kuzu kuşbaşı
  • 2 orta boy soğan
  • 2-3 diş sarımsak
  • 2 adet sivri biber
  • Sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • tuz
  • karabiber
  • 1 su bardağı kaşar peyniri rendesi
Başamel Sos:

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 500ml süt
  • tuz
  • karabiber
YAPILIŞI:
   Öncelikle Patlıcanları sapları ile birlikte boylamasına olacak şekilde ortalarından bölün. Böldüğünüz patlıcanları sıvı yağda her iki tarafınıda kızartın. İç kısımları altın sarısı olacak şekilde olmalı. Kızarttığınız patlıcanların iç kısımlarının güzelce közlenmesi için ; Patlıcanların iç yüzü yukarı gelecek şekilde fırın tepsisine dizip,180°C önceden ısıtılmış fırında 15 dakika fırınlayınız.
   Tencereye 2 yemek kaşığı tereyağını koyup etler suyunu salıp çekene kadar mühürleyiniz. Etlerinizi suyunu çektikten sonra yemeklik doğranmış soğanlarınızı katıp, soğanlar yumuşayana kadar pişiriniz. Soğanlar yumuşadıktan sonra biber, ezilmiş sarımsakları ve salçayı ekleyip 5 dakika kadar pişiriniz. Etler bu aşamaya kadar yumuşamadıysa yarım su bardağı kaynar su ekleyip etler suyunu çekene kadar pişirmeye devam ediz. En son tuzunu ve karabiberini ekleyip ocaktan etleri alınız.
   Ayrı bir yerde erittiğiniz 2 yemek kaşığı tereyağında 2 yemek kaşığı unu rengi değişmeyecek şekilde un kokusu çıkana kadar kavurunuz. İyice kavrulan ununuza yavaş yavaş sütünüzü ekleyin. Topak topak olmaması için sütü unu yavaşça yediriniz. Eğer topaklanma olursa yaşasın el blenderı :)
İyice kıvam alan başamel sosunuza son olarak tuz ve karabiber kattıktan sonra yemeğinizi bir araya getirme vakti gelmiş demektir.Bunun için;
   Közlenmiş patlıcanlarınızın iç kısımlarını bir kaşık yardımıyla orta kısımdan yanlara doğru ezerek açınız(kase gibi olucak) Daha sonra açtığınız boşlukları pişirdiğiniz et ile doldurup üzerine başamel sosunuzu paylaştırdıktan sonra en üst kısmına kaşar peyniri rendesi koyup 180°C önceden ısıtılmış fırında kaşar peynirleri eriyene kadar fırınlayıp servis yapınız.
   Mutluluklarınızı paylaştığınız sofralarınız olması dileklerimle....

Yorumlar