Merhabalar, koskoca bir seneyi geride bırakmamıza rağmen yeni seneyi aynı olumsuz tempo ile karşılamak zorunda kaldığımız şu günlerde rutinimizi bozmadan yaşamaya çalışıyor ve işlerimize devam ediyoruz.
Yılın ilk postu olarak sizlerle tuzlu bisküvi tarifimi paylaşacağım. Bu tarifi farklı kılan özelliği baharatlar ile tatlandırıyor olmam. Kıyır kıyır ağızda dağılan ve baharatın verdiği değişik bir lezzete sahip olan bisküvi hamurunu dilediğiniz şekili vererek fırınlayabilirsiniz. Ben görseldeki çiçek şekli için biküvi tabancası kullandım.Şimdi yapma sırası sizlerde...
Yılın ilk postu olarak sizlerle tuzlu bisküvi tarifimi paylaşacağım. Bu tarifi farklı kılan özelliği baharatlar ile tatlandırıyor olmam. Kıyır kıyır ağızda dağılan ve baharatın verdiği değişik bir lezzete sahip olan bisküvi hamurunu dilediğiniz şekili vererek fırınlayabilirsiniz. Ben görseldeki çiçek şekli için biküvi tabancası kullandım.Şimdi yapma sırası sizlerde...
MALZEMELER:
- 2 yumurta
- 125 gr. margarin
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı mahlep
- 1 paket kabartma tozu
- 1/2 limon suyu
- Aldığı kadar un
- 2-3 tatlı kaşığı pul biber
- 2 -3 tatlı kaşığı kekik
Öncelikle 1 yumurtanın sarısını daha sonra kullanmak için ayrı bir kaseye alınız. Derin bir kapta, 1 bütün yumurta, 1 yumurtanın akını ve un hariç bütün malzemeleri koyun. Unu yavaş yavaş ekleyerek malzemeleri yoğurmaya başlayın
Ele yapışmayan ama yumuşak kıvamlı bir hamur elde edene kadar azar azar un ekleyip yoğurun. İyice hamuru harmanladıktan sonra dilediğiniz şekli verip üzerine önceden ayırdığınız yumurta sarısını sürünüz.
Önceden ısıtılmıs 180°C fırında kurabiyeleriniz hafif kızarana kadar pişiriniz. Afiyet olsun...
Yorumlar