TEK LOKMALIK TURTA TARİFİ

IL  Merhaba, bu senenin son tarifini bu gün sizlerle paylaşıcam. İyisi ile kötüsü ile koskoca bir sene daha biz istesekde istemesekde bitiyor. Bazılarının yepyeni hayatları bazılarının ise büyük kayıpları oldu. 2017 senesinin gelişini ülkenin içerisinde bulunduğu durumdan dolayı diğer senelerdeki gibi coşku ile karşılayamasakta bence umutlarımızı ve hayallerimizi hiç bir şekilde kaybetmemeliyiz. Unutmayın ki hayattan ne ister ve ne umarsanız hayat size onu getirirmiş.
   Ben umudunu kaybetmeyenlerden olmayı, yine soframı kurup yeni seneyi sevinç ile karşılamayı ve güzel dileklerde bulunup arzu ettiğim şeyleri dualarıma ekleyerek 2017 yi karşılamayı düşünüyorum. Sizlerde ne yaşamış olursanız olun hayattan iyi ve sizi mutlu edicek şeyleri istemekten, dilemekten ve en önemliside hayal etmekten asla ama asla vaz geçmeyin.
   Hepiniz için arzu ettiğinden daha güzel bir sene olmasını ve tüm kötü anıların 2016 yılında kalmasını dileyerek sizlerle sevimli ve lezzetli bir tarif olan Tek Lokmalık Turta tarifimi paylaşacağım. Çiçek şekli verdiğim bu turtaların tüm detaylarını görselleri ile sizlere anlatmaya çalışacağım.Hem pratik hemde leziz tarifin detayları ;
turta

MALZEMELER:

  • 250gr. margarin (yumuşak)
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 4 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 paket vanilya
  • 1/2 paket kabartma tozu
  • Aldığı Kadar Un
İç Harç Malzemesi:

  • 3 adet elma
  • 1 yemek kaşığı tarçın
  • 1/2 su bardağı ince çekilmiş fındık
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
YAPILIŞI:
   Öncelikle Elmaları temizleyip soyduktan sonra rendeleyiniz. Elma rendelerini ve şekeri tavaya koyup orta ateşte karıştırınız. Elmalar önce suyunu salıp bir süre sonra suyunu çekicektir. Suyunu çektikten sonra toz fındık ve tarçını ekleyip iyice karıştırın. Tavayı ateşten alıp soğumaya bırakınız.
   Hamur için; rahat yoğurabileceğiniz bir kapta bütün malzemeleri karıştırınız. Hamurunuz ele yapışmayı bırakana kadar azar azar un ekleyip yeniden yoğurun. Ele yapışmayan orta kıvamlı, rahat şekil alan bir hamur elde ettikten sonra, 0.5mm kalınlığında hamurunuzu açıp bir çay bardağı yardımı ile daireler kesiniz. Daireleri kestikten sonra aşağıdaki görseldeki gibi 3-4 adet daireyi üst üste binecek şekilde dizip üzerine elmalı harçtan sürdükten sonra soldan sağa doğru rulo yapıp ortadan ikiye kesin. Şekliniz çiçek şeklinde olucaktır.

   Ben sizlere anlattığım ve görselini paylaştığım şekilde yaptım fakat siz dilediğiniz şekli verebilirsiniz.
Bütün turtalarınızı hazırladıktan sonra önceden ısıtılmış 175 derece fırında hamurlarınız hafif pembeleşene kadar pişiriniz. Yaklaşık 15 dakika. Hamurlarınız fırından ilk çıktığında yumuşak gibi gözüksede soğudukca sertleşicektir.
   Dilerseniz soğuduktan sonra üzerlerine pudra şekeri serpebilirsiniz. Afiyet olsun....

Yorumlar