KUZU İNCİK TANDIR TARİFİ

   Merhaba, 2016 yılının bitmesine çok az kalan şu günlerde, ülkenin içinde bulunduğu duruma rağmen hayat akmaya ve planlar yaparak yaşamaya değecek kadar güzel aslında. Benim için yemek yapmak okadar keyifli ki, sıkıntılı olduğum zamanlarda terapi gibi geliyor. Televizyon açmaya ve haber okumaya korkar olduğumuz şu günlere inat yeni yıla hazırlanıp, güzel beklentiler içine girmek istiyorum ve elimden geldiğince de öyle yapmaya çalışıyorum. Annem, nezaman kendimi çaresiz hissetsem ''iyi düşün ki iyi olsun'' der. Kimilerine göre dua kimilerine göre dilek kimilerine göre ise evrene güzel enerji göndermekten geçiyor hayatımızdaki iyi şeylerin gerçekleşmesi. Her ne yaşamış olursak olalım bence umudumuzu kaybetmemeliyiz ve nefes aldığımız her günümüzü, güzel anılar biriktirerek bitirmeye çalışmalıyız. Herşeye rağmen...
   Bugün ki paylaşımımda sizlere özel günlerinizde hazırladığınız sofralarınızı, hem sunumu hemde lezzeti ile kendinden bolca bahsettirecek olan Kuzu İncik tarifimi paylaşacağım. Eğer ailece evde 2017 yılını karşılamak gibi bir planınız varsa kesinlikle bu tarifimi ana yemek olarak listenize eklemenizi tavsiye ederim. İşte detaylar;
Tandır Tarifi

MALZEMELER:

  • Kişi sayısına göre kuzu incik (görseldeki 8 adet)
  • 10 adet arpacık soğan
  • 2-3 adet sivri biber
  • 8 adet baby patates
  • tereyağ
  • zeytinyağ
  • 2-3 adet defne yaprağı
  • 1-2 dal biberiye (varsa)
  • 1 çimdik tarçın
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • tuz
YAPILIŞI:
   Öncelikle kuzu incikleri iyice yıkayıp temizledikten sonra tuz,kekik ve kara biber ile iyice ovup 15-20 dakika etleri bu şekilde dinlendirin.
   Yüksek ısıya dayanıklı bir tavada 1 yemek kaşığı tereyağı ve 2-3 yemek kaşığı zeytin yağında etleri renk değiştirene kadar çevire çevire kızartarak mühürleyin.
   Varsa Tajin tenceresinde yoksa incikleri dizdiğiniz zaman kapağını kapatabileceğiniz derinlikte bir tencerenin ortasına temizlemiş olduğunuz baby patatesleri üst üste dizip 3-4 adet arpacık soğanıda ekledikten sonra incikleri patateslere doğru yaslayarak, kemikleri yukarı bakacak şekilde dizin.
   İncikleri dizdikten sonra etrafındakı boşluklara ve inciklerin üzerlerine kalan arpacık soğanlarını, biberi, biberiye ve defne yapraklarını yerleştirdikten sonra baharatlarını etlerin üzerine serpin.
   Her bir inciğin üzerine yarım çay kaşıgı kadar tereyağı koyun ve tencerenin dibine 1 parmak kalınlığında sıcak su ekleyip 2-3 saat boyunca etler yumuşayana kadar kapağı kapalı olarak pişirin.

  NOT: Etlerinizin suyunu kontrol etmek için yarım saatte bir kontrol ediniz. Suyu çok azalırsa kaynar su ekleyinki dip tutmasın. Baharatları damak tadınıza göre arttırabilirsiniz.

   Sevgi ile sohbet ettiğiniz bereketli sofralarınız olması dileklerim ile....

Yorumlar