TAZE KALAN KURABİYE (Çörekotlu)

   Merhaba, bu aralar bloga istediğim kadar vakit ayırabiliyor olmanın sevincini yaşıyorum :) Bugün sizlerle hem taptaze kalan hemde ağızda dağılan lokmalık kurabiyelerimin tarifini paylaşıcam. Az malzeme ile leziz kurabiye yapmak isteyenler için işte detaylar;
Çörekotlu kurabiye
MALZEMELER:
  • 125Gr. margarin (yumuşak)
  • 1 kahve fincanı elma sirkesi
  • 1 kahve fincanı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 yumurta (sarısı üzerine sürülmek için ayrılacak)
  • Aldığı kadar un 
YAPILIŞI:
   Yazının başında da bahsettiğim gibi çok kolay bir kurabiye. Yoğurma kabında, margarin, sırke, şeker, tuz, sıvı yağ, şeker ve 1 yumurtanın akını iyice karıştırın. Hazırladığınız homojen karışıma 2 su bardağı un ve kabartma tozunu ekleyin. Hamuru yoğururken ele yapışmayan hafif sert kıvamlı bir hamur elde edene kadar kaşık kaşık un ekleyerek hamura kıvam buldurabilirsiniz.
   Kıvamını bulan hamurunuza 1 çay bardağı çörek otu ekleyip yeniden yoğurun. Hazır olan hamurunuza dilediğiniz şekli verip fırın tepsisine dizin. Ayırmış olduğunuz yumurta sarısını, tepsiye dizdiğiniz kurabiyelerinizin üzerine sürüp, Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişiriniz. Kurabiyelerinizin yumurtasız kısımarı fazla renk değiştirmeden fırından çıkartınız ve soğumaya bırakınız. 
   Kurabiyelerinizi üzeri kapalı olmayan bir servis kasesinde muhafaza edebilirsiniz böylece daha taze kalıcaklardır. Afiyet olsun...

Yorumlar