FINDIKLI PRATİK KURABİYE TARİFİ

 Merhaba, eşim ve ben bir müddettir sitemizde başlamış olan Fotoğrafçılık kursuna gidiyoruz. Bugün sitedeki komşularıma kursta ikram etmek için yapmış olduğum lezzetli kurabiyelerin tarifini sizlerle paylaşacağım.Çocukken anneme bana bu kurabiyeleri yapması için yalvarırdım ve hergün yesem bıkmaycağım bir lezzetti.Annemden ne zaman istesem hemen kurabiyelerimi yapardı :) 10-15 dakikada pişen bir tarif olması ve ölçülerinin tam olması sayesinde hem çok pratik hemde çok bereketli bir tarif. Ayrıca en güzel özelliği bayatlamayan kurabiye olması. İşte size tarif ile ilgili detaylar;
Fındıklı pratik kurabiye

MALZEMELER:

  • 750 gr. Un 
  • 1.5 paket margarin (oda sıcaklığında)
  • 1 su bardağı şeker
  • 3 yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya ( ben damla sakızlı vanilya kullanıyorum)
  • 1 su bardağı iri çekilmiş fındık içi
YAPILIŞI:
   Öncelikle 1 yumurtanın akını daha sonra kurabiyelerin üzerine sürmek için ayırınız.
Ayrı bir yerde 2 bütün yumurta ve 1 yumurtanın sarısını, şeker, un, margarin, kabartma tozu ve vanilyayı karıştırın.
   Hamuru iyice yoğurun (Hamurunuz sert kıvamlı bir hamur oluyor) İyice yoğurmuş olduğunuz hamurunuza ceviz büyüklüğünde top top şekil verdikten sonra üst kısımlarını önce yumurta akına daha sonrada fındığa bulayıp tepsiye dizin.
   Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10-15 dakika kontrol ederek pişirin. Kurabiyelerinizin rengi değişmeden fırından alın. Hafif renk değişmeye başlarsa fırından hemen çıkartınız.
   Kurabiyelerinizi üzeri açık bir şekilde bırakarak saklayınız. Hava alarak beklettiğiniz kurabiyeleriniz daha uzun süre tazeliğini koruyacaktır. Afiyetle....

Yorumlar