Merhabalar, bildiğiniz gibi artık blogumda şekersiz tariflerimde yer almakta. Bu tatlıyı senelerdir diabet hastası kayınvalidem için yaparım. İçerisinde şeker olmaması tercih etme sebeplerimden biri. Ben tarifi annem şeker hastası olduğu için organik(şekersiz) Dut Pekmezi ile yapıyorum. Birçok yörede farklı farklı şekillerde yapılan Hasuda tarifinin CADI TOZU hali ;
MALZEMELER:
Öncelikle pekmez ve suyu iyice karıştırıp tencereye koyunuz.İçerisine un ve nişastayı koyup tahta kaşıkla topak olmayacak şekilde karıştırınız. Kısık ateşte karıştıra karıştıra pişiriniz.Kaynadıktan sonra altını kapatıp çekilmiş cevizleri ekleyin.
Hasudayı koyacağınız borcamı su ile doldurup heryerinin ıslanmasını sağlayınız ve suyu dökünüz. Borcamı kurulamayın nemlı kalması lazım. Nemli olan kaba hasudayı dokünüz ve üzerini benim gb ceviz ile süslemek isterseniz cevizleri birazcık harca gömünüz. Oda sıcaklığında soğumaya bırakınız. Oda sıcaklığına geldikten sonra buz dolabına koyup dinlendirin. Servis yapıcağınız zaman dilediğiniz gibi dilimleyip servis yapınız. Afiyetle...
MALZEMELER:
- 3 çay bardağı Organik Dut Pekmezi
- 4 çay bardağı süt
- 3 tepeleme yemek kaşığı nişasta
- 1 tepeleme yemek kaşığı un
- 3/4 su bardaği iri çekilmiş ceviz
- 1 tatlı kaşığı tarçın
Öncelikle pekmez ve suyu iyice karıştırıp tencereye koyunuz.İçerisine un ve nişastayı koyup tahta kaşıkla topak olmayacak şekilde karıştırınız. Kısık ateşte karıştıra karıştıra pişiriniz.Kaynadıktan sonra altını kapatıp çekilmiş cevizleri ekleyin.
Hasudayı koyacağınız borcamı su ile doldurup heryerinin ıslanmasını sağlayınız ve suyu dökünüz. Borcamı kurulamayın nemlı kalması lazım. Nemli olan kaba hasudayı dokünüz ve üzerini benim gb ceviz ile süslemek isterseniz cevizleri birazcık harca gömünüz. Oda sıcaklığında soğumaya bırakınız. Oda sıcaklığına geldikten sonra buz dolabına koyup dinlendirin. Servis yapıcağınız zaman dilediğiniz gibi dilimleyip servis yapınız. Afiyetle...
Yorumlar