ŞEKERSİZ PUDİNG ELMALI CHİA

   Merhaba, bu gün sizlere hayatımıza giren ve artık bir çoğumuzun severek tüketmeye başladığı sağlıklı gıdalardan biri olan chia tohumu ile yapmış olduğum bir tarifi paylaşıcam. Birçok kişi gibi bende yavaş yavaş beslenme alışkanlıklarıma yeni ve sağlıklı lezzetleri eklemeye başladım. Tabiki bu gıdalara kendi dokunuşlarımı yapmazsam olmazdı. Hamilelerin, çocukları, diabet hastalarının ve aslında herkesin günde 1yemek kaşığı kadar chia tohumunu tüketmesi çok faydalı.
   Size chia nın faydasını Ebe Arzu Çulhanın bir yazısında okumuş olduğum şekli ile aktarırsam sizde benim gibi vay canına diyceksiniz :) Aynen şöyle diyordu; ''100 gr chia tohumundaki Omega3 değeri yaklaşık 9 kilo somonda bulunan Omega3 değerine eşittir''  
   Şimdi sizlere lafı daha fazla uzatmadan tarifime geçiyorum;
chia tohumu

MALZEMELER:


  • 1 çay bardağı süt
  • 1 yeşil elma
  • 1,5 yemek kaşığı chia(silme)
  • 1 tatlı kaşığı toz tarçın
  • 3 adet ceviz
YAPILIŞI:

   Bir kapta süt ve chia tohumlarını karıştırın. Chia sıvı ile bir araya geldiğinde kısa bir sürede yapışkanımsı bir hal aldığı için 2 3 dakikada bir tel çırpıcı ile çırpmalısınız ki tohumlar birbirine yapışmasın. Yaklaşık 15 dakika da istenilen kıvamı almış olucaktır.
   Ayrı bir yerde küp küp dilimlediğiniz elmalarınızı tarçın ile güzelce karıştırın. Arada chialı karışımınızı çırpmayı unutmayın :)
   Servis için kullanacağınız kasenin dibine elmaları koyup, kıvam aldırdığınız chia tohumunu üzerine dökünüz. Daha sonra dilediğiniz gibi süsleyip buz dolabında en az 20 dakika dinlendiriniz. Afiyetle....

NOT:Tarifiniz eğer size çok katı kıvamlı gelirse çırpma aşamasında sütünüzü biraz daha arttırabilirsiniz. 

Yorumlar