Öncelikle herkese güzel bir hafta sonu geçirmesini diliyorum. 2015 senesine sayılı günler kala, 2014 senesini ağız tadı ve huzur içerisinde geride bırakmanızı temenni ederken keyfinizi daha da tatlandırmak için tarifimi bu güne saklamıştım :)
Bugün sizlere mis gibi kokusu, ağızda dağılan kıyır kıyır lezzeti ve süslü püslü görüntüsü ile hafta sonu kahvenizin yanında ettiğiniz sohbetleri daha da tatlı bir hale getirecek olan PORTAKALLI BİSKÜVİ TARİFİ 'ni sizlerle paylaşıyorum;
MALZEMELER:
- 1 paket margarin (oda sıcaklığında)
- 1 çay bardağı sıvı yağ (ay çiçek yada mısır özü)
- 2 yumurta
- 2 su bardağı pudra şekeri
- 2 su bardağı nişasta
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un (yaklaşık 2-2 buçuk bardak)
- 3 adet portakal kabuğu rendesi (limon sevenler portakal yerine limonlu da deneyebilir)
- yarım su bardağı damla çikolata (süslemek için)
Öncelikle pudra şekeri,yumurta ve sıvı yağı iyice karıştırınız.Daha sonra margarini, portakal kabuklarını,1 bardak unu, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip iyice yoğurun. Yoğururken karışımınız kıvam bulana kadar unun kalanını azar azar eklemeye devam edin. Hamurunuz ele yapışmayan bir kıvama geldikten sonra yaklaşık 0.5 mm kalınlıkta açıp,istediğiniz kalıp ile şekil verip süsledikten sonra yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirip, önceden ısıtılmış 150-175 derece fırında rengi değişmeyecek şekilde yaklaşık 20 dakika pişiriniz.
PÜF NOKTALARI: Bisküvi hamurunda margarin olduğu için elinizin ısısıyla yumuşayıp hamur elinize yapışabilir. Ben bu gibi durumlarda hamurumu 2 adet yağlı kağıt arasına koyup, oklavayı kağıt üzerinden kullanarak hamurumu istediğim incelikte açıyorum.
Bu tarifi aynı zamanda kalabalık davetlerinizde şeker hamuru ile süsleyip daha şık bir hale getirebilirsiniz.
Bugünlük benden bu kadar :) Umarım hafta sonunuzu bir nebze olsun tatlandırmayı becermişimdir. Keyifli, sağlıklı, huzurlu ve bol neşeli hafta sonu dilerim. Afiyetle...
Yorumlar