EV YAPIMI SÜT REÇELİ TARİFİ

   Herkese merhabalar, şimdi sizlere bahsedeceğim tarif öyle lezzetli ki çocuklar başta olmak üzere herkesi kendine hayran bırakacağına eminim :) İsterseniz kahvaltılarda ekmek üzerine sürerek tüketebileceğiniz bu lezzeti birçok tarifinizi tatlandırmak için de kullanabilirsiniz. Bence keklere,pasta süslemelerine, magnolia tariflerinize,  ev yapımı çikolatalarınıza, dondurma ve kahveler de sos olarak vs. kullanabilirsiniz.
   Sizlere süt reçelini kelimelerle tarif etmem gerekirse; yediğinizde yoğun şekilde karamel ve kaymak karışımı leziz bir tat damağınızda kalıyor.
   İşte pratik ve lezzetli tarifimiz;
Süt reçeli tarifi

MALZEMELER:

  • 5 su bardağı süt ( ben pastörize yerine çiftlik sütü tercih ediyorum)
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1/2 çay kaşığı karbonat (yoksa 1 paket kabartma tozu da kullanılabilir)
  • 1 çay bardağı sıvı krema
YAPILIŞI:
   Öncelikle süt ve şekeri derin bir tencerede fokurdayana kadar kaynatalım (Benim gibi sütü çiftlik sütü kullanırsanız bu aşamadan önce kaynatmanız gereklidir.) Fokurdamaya başlayan sütlü şerbetimize karbonatı ekleyelim. Karbonatı eklediğimiz sütümüz iki üç misli köpürecektir bu yüzden 5-10 dakika hızlıca karıştırmaya devam etmeniz gerekmektedir. Bu aşamada sütünüzün hafif hafif karamel rengini almaya başladığını ve köpüklerin söndüğünü göreceksiniz.
   Karbonatı katıp 5-10 dakika karıştırdıktan sonra ocağınızın ayarını orta ateşe ayarlayıp 10-15 dakikada bir reçelinizin dip tutmaması için arada karıştırmanız gerekmektedir. Bu şekilde yaklaşık bir- bir buçuk saat kadar pişip iyice karamel rengini alıp kıvamı da muhallebi kıvamından daha sulu bir kıvam bulduktan sonra 1 çay bardağı kremayı ekleyip 5-10 dakika daha karıştırarak pişirin.
   Lezzetli mi lezzetli bir hal alan süt reçelinizi cam kavanozlara koyup ağzı açık bir şekilde soğuttuktan sonra buz dolabında da 1-2 saat bekletirseniz kıvamı daha koyu ve karamelimsi bir hal alır. Bu tarifi 1 ay cam kavanozda saklayabilirsiniz. Bu ölçüler ile iki küçük kavanoz reçel çıkmakta.
   Bugünlük benden bu kadar. Bal tadında günleriniz ve sofralarınız olması dileklerimle, Afiyet olsun...
   
 

Yorumlar