Merhabalar, uzun bir aradan sonra sizlere yeniden yazma fırsatını yakalamışken sevilerek yenilen tariflerimden birini daha sizlerle paylaşmak istedim. İşte et yemeklerinin yanına da sebze yemeklerinin yanına da yakışan ve bereketi bol olan bulgur pilavının tarifi;
MALZEMELER:
Bulgurunuzu ayıkladıktan sonra güzelce yıkayıp suyu süzülsün diye bir kenarda bekletin.
Soğanları küçük zar şeklinde doğrayın ve az miktarda tuz ile birazcık ovalayın. Tencerede erittiğiniz tereyağına sıvı yağı da ekledikten sonra soğanları bir güzel kavurun.
Şeffaflaşmaya başlayan soğanlara ezilmiş sarımsakları da ekleyip 1-2 dakika daha kavurduktan sonra halka şeklinde doğradığınız çarliston biberleri ve küp şeklinde doğradığınız kırmızı biberleri ekleyip 3-5 dakika kadar kavurunuz.
Biraz yumuşamaya başlayan biberlere rendelenmiş domatesleri ve salçayı ekleyip, domatesler suyunu çekene kadar kavurmaya devam edin.
Domateslerde suyunu çektikten sonra bulguru ekleyip 1-2 dakika kadar bulguru da kavurun ve kaynar vaziyetteki et suyunu bulgura ekleyin. Su ile birlikte damak tadınıza göre baharatları da ekledikten sonra tencerenin kapağını kapatıp, kısık ateşte bulgurlar suyunu çekip üzeri göz göz oluncaya kadara pişirin.
Suyunu çekip pişen bulgur pilavınızın altını kapattıktan sonra bir kaşık yardımıyla alt üst edip, tencerenin kapağının altına kağıt havlu koyup kapatarak 5 dakika kadar pilavınızı dinlendirin.
Dinlenip iyice lezzetini ve demini alan pilavınızı sıcakken servis yapıp afiyet ile yiyebilirsiniz. Güzel sohbetler eşliğinde geçecek, bol bereketli sofralarınızın olması dileklerimle...
MALZEMELER:
- 1.5 su bardağı bulgur pilavı
- 1 adet büyük boy kuru soğan
- 1-2 diş sarımsak
- 1 adet kırmızı biber
- 2 adet çarliston biber
- 2 orta boy domates
- 1yemek kaşığı tere yağı
- 1-2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 2 su bardağı et suyu (yoksa et bulyon)
- tuz
- karabiber
- kekik
- kırmızı pul biber
Bulgurunuzu ayıkladıktan sonra güzelce yıkayıp suyu süzülsün diye bir kenarda bekletin.
Soğanları küçük zar şeklinde doğrayın ve az miktarda tuz ile birazcık ovalayın. Tencerede erittiğiniz tereyağına sıvı yağı da ekledikten sonra soğanları bir güzel kavurun.
Şeffaflaşmaya başlayan soğanlara ezilmiş sarımsakları da ekleyip 1-2 dakika daha kavurduktan sonra halka şeklinde doğradığınız çarliston biberleri ve küp şeklinde doğradığınız kırmızı biberleri ekleyip 3-5 dakika kadar kavurunuz.
Biraz yumuşamaya başlayan biberlere rendelenmiş domatesleri ve salçayı ekleyip, domatesler suyunu çekene kadar kavurmaya devam edin.
Domateslerde suyunu çektikten sonra bulguru ekleyip 1-2 dakika kadar bulguru da kavurun ve kaynar vaziyetteki et suyunu bulgura ekleyin. Su ile birlikte damak tadınıza göre baharatları da ekledikten sonra tencerenin kapağını kapatıp, kısık ateşte bulgurlar suyunu çekip üzeri göz göz oluncaya kadara pişirin.
Suyunu çekip pişen bulgur pilavınızın altını kapattıktan sonra bir kaşık yardımıyla alt üst edip, tencerenin kapağının altına kağıt havlu koyup kapatarak 5 dakika kadar pilavınızı dinlendirin.
Dinlenip iyice lezzetini ve demini alan pilavınızı sıcakken servis yapıp afiyet ile yiyebilirsiniz. Güzel sohbetler eşliğinde geçecek, bol bereketli sofralarınızın olması dileklerimle...
Yorumlar