ORMAN KEBABI TARİFİ (LOKUM GİBİ YUMUŞACIK)

  Merhabalar, yeni işe başladığım için uzun zamandır blog'a vakit ayıramıyordum. Hazır vakit bulmuşken sizlerle babacığım her yaptığında bayıla bayıla yediğimiz,çok lezzetli bir yemek tarifi paylaşmak istedim. Hafta sonu herkes yemek yapmaya daha rahat vakit bulduğu için bu yemeği keyifle hazırlayıp yiyeceğinize eminim. İşte mis kokulu ve lokum gibi yumuşacık etli yemeğimiz;

ORMAN KEBABI
 
MALZEMELER:
  • 1 kg. kuşbaşı kuzu eti
  • 3 tane orta boy patates
  • 2 tane büyük boy havuç
  • 2 bardak bezelye
  • 2 tane orta boy soğan
  • tuz,karabiber,kekik
  • sıvıyağ
  • tereyağ
YAPILIŞI:
  Kuşbaşı doğranmış kuzu etlerini akşamdan ince piyazlık doğranmış 1 orta boy soğan, yarım çay bardağı zeytinyağı, 1tutam tuz, 1 çay kaşığı karabiber, 1 tatlı kaşığı tarçın ve 5 tane karanfil ile iyice karıştırıp marine edip buzdolabında 1 gün bekletin.
  Ertesi gün, etlerin üzerindeki soğanları eliniz yada bir çatal yardımıyla temizleyip bir tencerede 1 kaşık sıvıyağ ve 1 kaşık tereyağı kızdırıldıktan sonra etleri harlı ateşte kavurarak mühürleyin.
  Suyunu salıp çeken ete tekrar 1 yemek kaşığı tereyağı daha ekleyip erittikten sonra 2. soğanıda piyazlık doğrayıp ete katın. Soğanların rengi döndükten sonra etin üzerini iki parmak geçecek kadar sıcak su ilave edip 1 taşım kaynatın. Kaynattıktan sonra kısık ateşte etler yumuşayana kadar pişirmeye devam edin.
  Ayrı bir yerde kızartma yağı ile zar şeklinde doğranmış patatesleri ardından da zar şeklinde doğranmış havuçları kızartıp bir tabağa alın. Aynı yağda bir taşım kaynatılıp yumuşayan bezelyeleri hafifçe kızartın.
  Tencerede yumuşayan etlere patates, havuç ve bezelyeyi katıp karıştırın. Eğer etler suyunu fazla çekmişse  ve yemek kuru gözüküyorsa üzerini fazla aşmayacak kadar sıcak su ilave edin. 1 çay kaşığı karabiber, 1 tatlı kaşığı tuz, 2 yemek kaşığı kuru kekik ilave ederek 20 dakika pişirin.
  Ağız tadı ile yemekler yediğiniz aile sofralarınız olması dileklerimle, Afiyet olsun....
 
 

 

Yorumlar