BADEMİ BOL KEŞKÜL TARİFİ

  Merhabalar, şimdi sizlerle paylaşacağım tatlı tarifini bir çoğunuz biliyorsunuzdur fakat bilmeyenler için kısaca özetlemem gerekirse sütlü tatlıların en lezzetlisi diyebilirim. Bence lezzeti bademinde gizli olan tatlı tarifini umarım sizlerde beğenirsiniz.
Keşkül

MALZEMELER:
  • 2su bardağı çiğ badem
  • 2 kahve fincanı pirinç unu
  • 12 su bardağı süt
  • 3 su bardağı toz şeker
  • 2 çay kaşığı tuz
YAPILIŞI:
  İlk olarak bademlerin kabuklarından ayrılması için sıcak suda biraz bekletelim. Kabuklarını soyduğumuz bademleri kağıt havlu yada temiz bir bez ile kurulayalım ve rondo ile incecik toz olana kadar çekelim.
  Toz bademleri bir tencereye koyup, bademlerin üzerlerini örtecek kadar sıcak sütü ilave edip karıştıralım. Sütün içinde ki bademleri bu şekilde yarım saat dinlendirelim.
  Yarım saat sonra ayrı bir tencereye bu bademleri süzelim. Süzgeçte kalan bademlere bastırarak sütünü ve ince bademleri iyice akıtalım. Süzgeçte kalan bademleri ise tekrardan rondo ile inceltip karışıma ekleyelim. Karışımın üzerine kalan sütü, şekeri, nişastayı ve tuzu ekleyip muhallebi kıvamını alana kadar pişirelim. Pişirirken topaklanma olmamalı eğer olur ise mikser ile karıştırınız. Pişen muhallebinizi servis kaselerine alıp soğuduktan sonra dilediğiniz malzeme ile süsleyerek servis yapınız. Afiyet olsun...

Yorumlar