MALZEMELER:
- 6 adet tavuk kalça (kuşbaşı doğranmış)
- Mantar (zevkinize kalmış)
- Çarliston biber
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 200 gr tereyağı
- 2 yemek kaşığı dolusu un
- 750 ml süt
- tuz, karabiber, toz köri
Tereyağı ve unu, unun kokusu çıkana kadar kavurun (Un renk değiştirmemeli)
un iyice kavrulduktan sonra sütü yavaş yavaş dökerek una yedirin (topak olmamalı) başamel sos kıvamında sosunuz hazırlandıktan sonra sosa tuz karabiber ve köriyi damak tadınıza göre ekleyiniz.
Ayrı bir yerde;
Sıvıyağda önce biberleri biraz öldürüp bir tabağa alınız. Biberleri hafifçe kızarttığınız tavada önce mantarları koyun, mantarlar suyunu çekince tavukları ekleyin. Tavuklar hafifçe piştikten sonra başka bir yerde hazırladığınız sosun içine bütün malzemeyi koyup tavuklar suyunu çekene kadar yaklaşık 20-25 dakika orta ateşte ara sıra karıştırarak pişirin.
NOT: Baharat tadını çok sevmeyenler için 1,5 yemek kaşığı köri yeterli olacaktır.
Afiyet olsun...
Yorumlar