- 1 paket spagetti makarna
- 250gr kıyma
- 1 teneke kutu doğranmış domates (net 400gr/ süzme 250gr)
- 2 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tereyağı
- 1 diş sarımsak
- 1 çorba kaşığı domates salçası
- 100gr rendelenmiş mozzarella
- 1/2 Demet maydanoz
- 1 küçük boy kuru soğan
- 3 su bardağı su
- Karabiber
- Tuz
- 1.5 çorba kaşığı Knorr kajun baharatı
NOT:
Eğer knorr yoksa ;
Toz Tatlı kırmızı biber
Toz Acı kırmızı biber
Kişniş
Zeytinyağını tavaya koyup biraz ısıttıktan sonra kıymayı kavurmaya başlayın. Biraz kavrulduktan sonra sarımsağı ezip, kuru soğanı ise küp küp doğrayıp içine karıştırın. Kıymalı harç suyunu çektikten sonra, kajun baharat karışımını ekleyip karıştırın ardından doğranmış domatesin yarısını ve domates salçasını içine katıp kısık ateşle biraz çevirin.
Sonrasında spagetti makarnaları haşlamadan tencereye yatay şekilde koyun. Tencere geniş değil ise spagettileri ortadan kırıp koyabilirsiniz. Üstüne oda sıcaklığındaki suyu ekleyin ve makarnaları kırmadan hafifçe bir kere karıştırın, göz kararı tuz ve karabiber ekledikten sonra tereyağını da üzerine ekleyip tencerenin kapağını kapatın ve yaklaşık 13-15 dakika orta ateşte pişirmeye bırakın.
Tencerenin kapağını açtığınızda karıştırın, eğer suyunu tam çekmemiş ise biraz yüksek ateşte suyunu çektirin. Son olarak yukarıda yarısını kullandığımız domateslerin kalanını, mozzarella peynirini ve ince doğranmış maydanozları ekleyip kısık ateşte karıştırın peynirler kaybolduktan sonra kapağını kapatıp 5 dakika dinlenmeye bırakın. Demini çeken spagettinizi afiyetle tüketiniz. Sevgiler...
Yorumlar