PRATİK UN KURABİYESİ TARİFİ

   Herkese merhabalar, yaz havası eşliğinde güzel bir haftasonu geçirmenin mutluluğu ile birlikte lezzetli ve kolay bir tarifi sizlerle paylaşıp,ağzınızı tatlandırmak istedim :)
   Bu tarif kolay olmasının yanı sıra, uzun süre tazeliğini koruyan, pastaneden aldığımız lezzeti aratmayan leziz bir kurabiye oluyor. Sabah kahvaltıları, çay saatleri ve özel gün kutlamalarında kolayca yapıp bütün konuklarınızın beğeneceğine emin olduğum un kurabiyesinin tarifini lafı uzatmadan paylaşıyorum :)

Un Kurabiyesi Tarifi

MALZEMELER:
  • 1 paket Krem Şanti
  • 1 su bardağı ince çekilmiş fındık yada ceviz (ben fındık tercih ediyorum)
  • 1 su bardağı sıvı yağ 
  • 3.5 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı pudra şekeri
YAPILIŞI:
   İlk olarak krem şanti ve yağı mikserle 5-10 dakika kadar çırpıyoruz. İyice çırptığımız karışıma sırasıyla un, fındık ve vanilyayı karıştıra karıştıra ekliyoruz. Malzemeler iyice karıştıktan sonra ceviz büyüklüğünde şekil verip önceden ısıtılmış (170-175 derece) fırında pişiriyoruz. Kurabiyelerin rengi değişmeden (çok hafif pembeleşince) fırından çıkartıyoruz 
   Pişen kurabiyelerin fırından çıktığı zamanki ilk ısısı geçtikten sonra kurabiyelerin üzerine pudra şekeri serpip servise hazır hale gelmesi için biraz daha soğumasını bekliyoruz.
Ağzınızın tadının hiç bir zaman bozulmaması dileklerimle, Afiyet olsun....

Yorumlar