FIRINDA ÇITIR PATATES CİPSİ TARİFİ

  Merhabalar, öncelikle bu aralar yılbaşı hazırlıklarına koşuşturmaktan blog'a çok fazla zaman ayıramadığım için özür dilerim. Fakat yılbaşı arifesinde olduğumuz şu günler de sizlere çok pratik ve leziz bir tarif daha vereceğim.Özellikle benim gibi içkinizi cips yada patates kızartması olmadan yudumlamayı sevmiyorsanız bu leziz tarif tam size göre demektir :) Ayrıca cips seven çocuklarınız içinde bu tarifi yaparak çocuklarınızın sağlıklı bir cips tüketmesini sağlayabilirsiniz.
İşte benim ve eşimin favori atıştırmalığımızın tarifi;

Ev Yapımı Patates Cipsi Tarifi

MALZEMELER:
  • 2 adet patates
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ (zeytin yağı yada ayçiçek)
  • 1 yemek kaşığı dolusu un
  • tuz (1 çay kaşığı)
  • karabiber (1,5 çay kaşığı)
  • kekik (1 tatlı kaşığı)
  • kırmızı pul biber (1 tatlı kaşığı)
  • toz köri (1 çay kaşığı)
NOT: Baharatlar tamamen sizin damak zevkinize kalmıştır. İstediğinizi eklemeyip benim yazdıklarım dışında da eklemeler yapabilirsiniz.

YAPILIŞI:
  Patateslerimizi, sebze soyma aleti ile halka halka ve incecik doğrayalım eğer sebze soyacağımız yok ise bıçak ile olabildiğince ince doğramaya çalışalım. doğradığımız patatesleri akan suda bol yıkayıp nişastasını akıttıktan sonra tuzlu soğuk suda yarım saat bekletelim.
  Süzüp kuruttuğumuz patateslerimizi, un ve baharatlar ile harmanladıktan  sonra yağ ile de karıştırıp 200 derece ısınmış fırında çıtır çıtır olana kadar pişirelim. Afiyet olsun...

Yorumlar