MALZEMELER:
- 1 Yemek kaşığı un (tepeleme)
- 50 gr. tereyağı (1 yemek kaşığı)
- 5 adet domates rendesi
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 çay bardağı süt
- 3-5 bardak kadar su
- karabiber
- tuz
Öncelikle tereyağında unu kokusu çıkana kadar kavuralım. Kokusu çıkan unumuz da salçaları katıp 1 dakika daha kavurduktan sonra rende domateslerimizi ekleyip suyunu biraz çektirtelim. Bu aşamada topaklanma olursa mikser ile püre kıvamına getirelim .Krema kıvamına gelen karışımımıza öncelikle sütü ekleyelim daha sonra 3 bardak kadar suyu ekleyip kaynatmaya başlayalım. Kaynayıp kıvam almaya başlayan çorbanıza, damak zevkinize uyacak şekilde yavaş yavaş kaynar su ekleyerek çorbanıza kıvam buldurun (ben biraz koyu kıvamlı çorba sevdiğim için 4 bardak su ekledim)
İstediğiniz kıvama gelen çorbanıza son olarak tuz ve karabiberinizi de ekleyip 1-2 dakika daha kaynattıktan sonra ocağı kapatıp, çorbanın aşırı ısısı gittikten sonra rendelenmiş kaşar ile servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun...
Yorumlar