TARHANA ÇORBASI TARİFİ

tarhana çorbası
Merhaba, sizlerle bugün kış aylarının en kıymetli ve değerli çorbası olan tarhana çorbasının tarifini paylaşacağım. Sevgi ile kalın..

MALZEMELER:
  • 1,5 çay bardağı ev yapımı tarhana
  • 1-2 diş sarımsak (damak tadınıza göre)
  • 5-6 bardak et suyu yada et bulyon
  • 1 tatlı kaşığı dolusu biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı dolusu domates salçası
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • tuz
  • Karabiber (isteğe göre)
  • Kuru nane (isteğe göre)
YAPILIŞI:
  Tereyağında, salçaları ve ezdiğiniz sarımsağı 2-3 dakika kadar kavurunuz. Tarhananızı kavrulan salçalı harcınıza ekleyip 1-2 dakika daha kavurup hazır et suyunuzun bir kısmını tarhananın üzerine döküp ocağı kapatınız. 5-10 dakika kadar tarhananız soğuk et suyunuzun içerisinde altı kapalı bir şekilde dinlensin.
  Dinlendirdiğiniz tarhananızı ocağı orta ateşe ayarlayıp sürekli karıştırarak pişirmeye başlayınız. Et suyunuzu katılaşmaya başlayan çorbanıza azar azar istediğiniz kıvamı bulana kadar ekleyiniz. İstediğiniz kıvamı bulan çorbanıza tuzu ve isterseniz karabiberi ekledikten sonra , kaynamaya başlayan çorbanızı 1-2 taşım daha kaynatıp arzuya göre kuru nane serperek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun...

Not: Ben çorbayı mercimek çorbası kıvamında, fazla sulu olmayacak şekilde sevdiğim için fazla su katmıyorum.

Yorumlar

Unknown dedi ki…
Müthiş bir çorba, emin olun böylesini içmemişsinizdir.
CadıTozu dedi ki…
Çok teşekkür ederim :) Afiyet olsun...