POFUDUK PATATES

Patates


MALZEMELER:
  • 2 adet küçük boy patates
  • tuz
  • karabiber
  • 1 paket kabartma tozu
  • yarım çay bardağı süt
  • aldığı kadar un
  • sıvıyağ
YAPILIŞI:
Soyup tuzlu suda haşladığımız patatesleri püre yapar gibi ezelim. Ezdiğimiz patateslere süt, kabartma tozu, karabiber ve ele çok az yapışan bir kıvam alana kadar un ekleyelim. Harç aşırı unlu olmamalı hamur kızartır gibi hafif cıvık olması gerekmekte hatta şekil verirken elinizi hafif ıslatabilirsiniz.
 Unladığımız tezgahta yarım cm açtığımız patatesli hamurumuzu kızgın yağda iki tarafı da pişene kadar kızartıyoruz. İşte puf puf patatesleriniz hazır. Afiyet olsun...

NOT: isterseniz hamuru avcunuzda şekil vererek de kızartabilir, galeta ununa bulayabilirsiniz.

Yorumlar