KALAMAR TARİFİ

  Uzun bir aradan sonra yeniden merhabalar,bugün sizlere eşimin de benim de çok sevdiğimiz bir lezzetin evde de çok kolay yapılabileceğini anlatacağım.
  Kalamar genellikle balık restaurantlarına gittiğimizde yediğimiz bir deniz mahsulü. Evde nedense çok fazla yapılmaya yanaşılmayan, yapımı gözümüzü korkutan bir tarif. Halbuki artık büyük marketlerde rahatlıkla ulaşabildiğimiz çiğ/dondurulmuş kalamarları evde yapmak çok kolay.
  İşte tarifimiz;

Ev Yapımı Kalamar


MALZEMELER:
  • 1 Paket dondurulmuş kalamar/balıkçıdan alınmış çiğ kalamar(500gr)
  • 1,5 su bardağı sıvıyağ (Ayçiçek yada mısır özü)
  • 1,5 yemek kaşığı karbonat
  • 4 yemek kaşığı un (tepeleme)
  • tuz
YAPILIŞI:

   Kalamarlarımızı iyice yıkayalım. Yıkadıktan sonra kalamarlarımızı, en az yarım saat boyunca 1 yemek kaşığı karbonatlı suda dinlendirelim. Kızartmaya yakın tekrardan süzdüğümüz kalamarları bir buz dolabı poşetine koyalım (iyice süzülmüş olmalı, çok ıslak olmamalı) Buzdolabı poşetine koyduğumuz kalamarların üzerine 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı karbonat ve unumuzu koyalım ve poşetin ağzını bağlayalım (havasını almayın poşet balon gibi olsun)
   Poşetteki karışım kalamarlarımıza iyice bulansın diye poşeti sağa sola sallayarak karışmasını sağlayın. İyice harmanlanan kalamarlarımızı kızgın yağda altın sarısı olana kadar kızartalım.
  Kızaran kalamarlarımızı bir maşa yardımı ile alıp, peçete serilmiş servis tabağımıza alıp tarator ile servis edelim.
  Afiyet olsun...

Yorumlar